Τι είναι το aristera.eu

Γιατί Αριστερά;

Όσο το οικονομικό σύστημα στο οποίο ζούμε αξιολογεί ένα δάσος ανεμογεννητριών ως «πολυτιμότερο» από ένα ζωντανό δάσος, όσο θεωρεί τους εργαζόμενους «κόστος», τον ξένο «εισβολέα» και τον πόλεμο «ευκαιρία» οικονομικής και γεωστρατηγικής ωφέλειας, καμία πολιτική κατά της κλιματικής κρίσης, της ακρίβειας, της εκμετάλλευσης, της υπανάπτυξης και του πολέμου δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική αν δεν είναι Αριστερή!

Ποια Αριστερά;

Το κάλεσμα σε Ανοικτό Διάλογο για την Αριστερά αφορά ανθρώπους, οργανώσεις, συλλογικότητες και κινήματα που οραματίζονται μια ανιδιοτελή, αγωνιστική, ουμανιστική, ανυπάκουη Αριστερά που καταφέρνει όχι μόνο να εκφράσει και να ερμηνεύσει αλλά να αλλάξει τον κόσμο.

Πως εννοούμε τον Ανοικτό Διάλογο για την Αριστερά;

Τον εννοούμε χωρίς αποκλεισμούς, με πραγματική ισηγορία και αλληλοσεβασμό – έναν ειλικρινή διάλογο που δεν θα επιτρέψει στην αντιπαράθεση πολιτικών ιδεών να ξεπέσει σε σεχταριστικές συγκρούσεις ή ταυτοτικές αντιπαραθέσεις που αποτελούν δώρο για την ολιγαρχία, το μεγάλο κεφάλαιο, και όλες τις αντιδραστικές και αυταρχικές δυνάμεις που θέλουν την Αριστερά σε διαρκή εμφύλιο πόλεμο.

Γιατί .eu;

Ο διάλογος για την Αριστερά, εν όψει και των ευρωεκλογών, δεν μπορεί παρά να συμπεριλαμβάνει συνοδοιπόρους, φίλους και συντρόφους που ζουν σε ολόκληρη την ΕΕ, της οποίας οι τοξικές αποφάσεις διαμορφώνουν τις συνθήκες μέσα στις οποίες η Αριστερά θα κινηθεί. Επί πλέον, το ΜέΡΑ25, θυμίζουμε, αποτελεί μέρος του πανευρωπαϊκού κινήματος DiEM25 που αγωνίζεται σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο (όχι μόνο στην ΕΕ) για την ενότητα των δυνάμεων της ρεαλιστικής ανυπακοής.